Home

Achtergrond 144 x bekeken

Inflatie in China daalt verder

De inflatie in China is in november gedaald tot 2,4 procent, het laagste niveau sinds begin 2007. Dat maakte de regering vandaag bekend.

In oktober was de inflatie gedaald naar 4 procent, een maand daarvoor kwam de inflatie nog uit op 4,6 procent. De daling is volgens economen een teken dat de Chinese economie, die de afgelopen jaren dubbelcijferige groei liet zien, afkoelt.

Woensdag werd bekend dat de export van China in november voor het eerst in zeven jaar is gedaald. De export ging met 2,2 procent omlaag op jaarbasis. Door de afzwakkende wereldeconomie neemt de vraag naar Chinese goederen af en dat drukt de export. Ook de import daalde in november voor het eerst sinds 1993.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.