Home

Achtergrond 187 x bekeken

’Hogere prijs voor Schuitema billijk’

De prijs voor de resterende aandelen van supermarktconcern Schuitema zou 26,85 euro per aandeel moeten bedragen.

Dat hebben door de Ondernemingskamer (OK) aangestelde deskundigen volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vastgesteld.
Dat is bijna 7 euro meer dan Skipper, het vehikel waarmee investeerder Capital Partners CVC het supermarktconcern Schuitema wil kopen, aan de aandeelhouders biedt. Het bod ligt nu op 20,11 euro per aandeel.

Het opkoopfonds heeft voor het belang in Schuitema dat branchegenoot Ahold bezat, betaald in bezittingen, preferente aandelen en contanten. De waarde van deze elementen zijn volgens de VEB niet of onvoldoende meegenomen in de door Skipper geboden prijs.
De OK liet weten een conceptrapportage te hebben binnengekregen, maar wilde er niet inhoudelijk op ingaan. Pas na het vaststellen van het definitieve rapport komt het met een oordeel naar buiten.

De VEB verwacht dat de OK de te betalen billijke prijs zal vaststellen op 26,85 euro.

Skipper en Schuitema delen de bevindingen van de deskundigen niet, zo lieten de partijen dinsdagavond weten. Volgens de twee partijen bevat het rapport feitelijke onjuistheden, wat Skipper en Schuitema kenbaar zullen maken aan de OK.

Het is de bedoeling de beursnotering van Schuitema te beëindigen. Op dit moment is nog 1,6 procent van de aandelen aan de beurs genoteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.