Home

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

Hogere boete voor fouten bij veetransporten

Veetransporteurs die in de fout gaan, kunnen het nieuwe jaar een zwaardere boete krijgen.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) kondigde gisteren aan dat vanaf 1 januari 2009 wordt gewerkt met een zogeheten last op dwangsom voor veehouders, vervoerders of verzamelcentra die bijvoorbeeld zieke of gewonde dieren vervoeren.

Dierenartsen van de VWA letten bij de veetransporten op het welzijn van de dieren. De nieuwe sanctie wordt volgens de VWA een belangrijk onderdeel van het interventiebeleid dierenwelzijn dat binnenkort bekend wordt gemaakt. De boete kan variëren van 3.000 tot 10.000 euro. De last op dwangsom kan ook worden opgelegd bij tekortkomingen aan veewagens of de transportjournaals.

De nieuwe maatregel vult het bestaande gat tussen waarschuwingen en zwaardere straffen zoals het intrekken van de transportvergunning en strafrechtelijke maatregelen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    het is natuurlijk prima dat transporteurs die bewust de fout ingaan hiervoor een boete krijgen. Ik hoop dat er dan ook een transparanter beleid komt waarin expliciet duidelijk is welke beladingsnormen vastgesteld worden bij bijvoorbeeld transport van zeugen van bijvoorbeeld 200 kg, zodat een transporteur exact weet of iets mag of niet mag.

  • no-profile-image

    pieter

    hoe hoog is de boete voor slaghameren nu eigenlijk?

Of registreer je om te kunnen reageren.