Home

Achtergrond 148 x bekeken 1 reactie

Helft Zimbabwanen heeft voedselhulp nodig

Ongeveer de helft van de Zimbabwanen, zo'n 5,5 miljoen personen, heeft voedselhulp nodig.

Deze waarschuwing uiten deskundigen van de Verenigde Naties. Zij riepen de internationale gemeenschap op meer hulp te verlenen. Ook maanden zij tot inspanningen om het gezondheidssysteem van het bankroete land te herstellen. De VN hopen daarmee een cholera-epidemie in te dammen, die zeker ruim 1.100 mensen het leven kostte. Inmiddels zijn er 21.000 gevallen gerapporteerd.

De epidemie rukt ook op in het aan Zimbabwe grenzende Zuid-Afrika. Uit de metropool Johannesburg kwamen de eerste meldingen over doden: minstens drie mensen zouden aan cholera zijn gestorven. In de grensregio Limpopo steeg het aantal gevallen naar duizend. Zeker acht mensen kwamen hier al om het leven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    niet waarschuwen,maar eerst die mugabe aanpakken,dat is het grootste probleem

Of registreer je om te kunnen reageren.