Home

Achtergrond 187 x bekeken

Greenpeace voert actie tegen palmolietanker

Greenpeace voert actie op de Noordzee tegen de palmolietanker Isola Corallo met bestemming Rotterdam.

De milieuorganisatie zet hierbij de Rainbow Warrior in. Actievoerders schilderen vanuit rubberboten de tekst 'Forest Crime' op de romp van de tanker. De palmolie is afkomstig van het bedrijf Sinar Mas. Sinar Mas levert aan concerns als Nestlé, Pizza Hut en Burger King. Greenpeace vindt dat deze afnemers niet langer palmolie uit bosgebieden moeten gebruiken.

"Wat Sinar Mas in Indonesië doet is pure roofbouw. En door deze palmolie te importeren werken wij in Nederland mee aan de verwoesting van de laatste bossen", zegt Suzanne Kröger, campagneleider bossen bij Greenpeace Nederland. "Bedrijven als Nestlé en Burger King hebben hun ogen hier tot nu toe voor gesloten. De tijd is rijp om Sinar Mas stevig onder druk te zetten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.