Home

Achtergrond 208 x bekeken 3 reacties

Gore roept op tot direct handelen op klimaattop

Nobelprijswinnaar en voormalig vicepresident Al Gore heeft mensen wereldwijd opgeroepen het klimaat te beschermen.

Gore, tevens adviseur van de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama, sprak vandaag op de laatste dag van de VN-klimaattop in het Poolse Poznan.

Door smeltende gletsjers, droogte, stormen en zich uitbreidende woestijnen hebben we geen tijd te verliezen, aldus Gore. "We moeten de verlamming overwinnen, die ons ervan weerhoudt snel te handelen.'' Hij bezwoer voorts: "We moeten ons met scherpe blik op de crisis richten, in plaats van op beroemdheden als O.J. Simpson, Paris Hilton en Anna Nicole Smith.''

De 14e VN-klimaatconferentie dient om de basis te leggen voor de opvolger van het Kyoto-protocol, dat in 2012 afloopt. Eind 2009 moet in het Deense Kopenhagen een nieuw internationaal verdrag over het milieu gesloten worden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  D'as mooi dat ie nu adviseur van de nieuwe Obama administration is, kan ie meteen zijn ballen laten zien en vertellen hoe USA van zijn olie-verslaving af moet komen zonder dat er meteen een voedselcrises achteraan komt. Ben benieuwd?

 • no-profile-image

  Freddie

  Tja, als je geen president bent geworden , dan gooi je het maar over een andere boeg om aandacht te verkrijgen voor jezelf.
  Als ie wel president was geweest dan hadden we meneer Gore nooit gehoord met deze alarmerende kreten.

 • no-profile-image

  gert

  hij moet zijn vliegreisjes maar wat inperken,dan is er al veel gewonnen

Of registreer je om te kunnen reageren.