Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

Ex-topman Unilever Antony Burgmans naar WNF

Antony Burgmans, voormalig topman van Unilever, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Burgmans was al sinds 2006 lid van de toezichthouders. Hij volgt Karel Vuursteen op die na vijf jaar vertrekt, maakte het WNF maandag bekend.

Burgmans stond bij Unilever aan de basis van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voordat het begrip duurzaam ’hot’ was, begon hij tien jaar geleden al samen met het WNF met de Marine Stewardship Council (MSC). Het MSC-keurmerk is voor vis die met zo min mogelijk bijvangst en zonder het leven onder water te vernietigen wordt gevangen. De duurzame vis is bezig aan een enorme opmars.

”Burgmans voorzag goed dat we alleen met duurzaam consumeren onze planeet voor onze kinderen kunnen veiligstellen. Met iemand als hij mag het Wereld Natuur Fonds zich gelukkig prijzen”, aldus Johan van de Gronden, algemeen directeur van het WNF.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    van unox worst naar de natuur

Of registreer je om te kunnen reageren.