Home

Achtergrond 132 x bekeken

Europarlement verbiedt vertoning Fitna

Tweede Kamerlid Geert Wilders mag zijn anti-Koranfilm Fitna niet in het Europees Parlement vertonen.

De gezamenlijke fractieleiders hebben dat woensdag besloten, aldus een woordvoerster van het EP. Wilders zou zijn film vanmiddag presenteren op verzoek van Europarlementariër Gerard Batten van de anti-Europese Britse Independance Party.

"Dit is een heel trieste dag voor de vrijheid van meningsuiting'', reageerde Wilders. ,,Dit toont opnieuw het failliet van het leiderschap van het Europees Parlement. De beslissingen van het Europees Parlement zijn niet anders dan die in Saudi-Arabië en Mekka.''

De PVV-leider zei dat hij geen reden heeft gehoord waarom Fitna niet vertoond mag worden in het Europees Parlement. Nu de filmvertoning niet doorgaat, heeft Wilders besloten ook de toespraak te schrappen die hij woensdagmiddag in het gebouw van het parlement zou houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.