Home

Achtergrond 470 x bekeken 3 reacties

'Ei kan helpen tegen borstkanker'

Een voedingsstof in eieren kan helpen bij de preventie van borstkanker.

Onderzoekers van de universiteit van Boston (VS) zeggen dat op basis van onderzoek bij ratten. De onderzoekers vonden bij nakomelingen van ratten een verlaagde kans op borstkanker, als de moeders gevoed waren met choline, een voedingsstof die ondermeer in eieren voorkomt.

De volwassen rattenvrouwtjes kregen verschillende hoeveelheden toegediend. Daarna werd bij de nakomelingen een chemische stof gebruikt om borstkanker te veroorzaken. Bij de proef bleek dat dochters minder snel borstkanker ontwikkelden als de moeders extra choline hadden gehad tijdens de zwangerschap.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  MeTZelf

  In eieren zit niet alleen choline, maar tal van andere stoffen, inclusief die er niet in thuis horen. Bovendien zijn vrouwen geen ratten. De suggestie dat eieren eten borstkanker kan voorkomen is onverantwoord.

  Zijn de onderzoekers van de universiteit van Boston soms gesponsord door kippenboeren?

 • no-profile-image

  kippenboer

  Nee in eieren zitten tal van andere stoffen die ook goed zijn voor de gezondheid.
  Voor andere dierproeven worden ook ratten gebruikt dus het resultaat van ratten zal vast wel goed terug te vertalen zijn naar de mens anders hadden ze deze dieren toch niet gebruikt.

  Jij bent zeker geen kippenboer, eindelijk weer een keer een positief bericht uit deze sector en dan het direct weer afkraken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het destijds befaamde "Moerman dieet" voor kankerpatienten was gebaseerd op (rauwe) eieren. Maar zoals altijd werd het bekritiseerd omdat men geen verklaring had voor de resultaten. Dat ze in Boston nu met deze conclusies komen verbaast me niet echt.
  Dus "metzelf", een beetje genuanceerder in je uitlatingen over sponsoring aub.

Of registreer je om te kunnen reageren.