Home

Achtergrond 150 x bekeken

Eervol ontslag voor staatssecretaris Aboutaleb

PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken wordt vandaag eervol ontslag verleend, omdat hij de nieuwe burgemeester van Rotterdam wordt.

De Haagse PvdA-wethouder Jetta Klijnsma wordt volgende week donderdag door koningin Beatrix als zijn opvolgster beëidigd. In de tussentijd neemt minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken de honneurs waar op het terrein van zijn staatssecretaris.

Aboutaleb treedt op 5 januari 2009 aan als burgemeester van Rotterdam. Tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering in de havenstad krijgt hij dan de ambtsketting omgehangen.

De huidig burgemeester van Rotterdam, VVD'er Ivo Opstelten, treedt volgende week donderdag af tijdens zijn laatste gemeenteraadsvergadering. Tot de benoeming van Aboutaleb zal Jantine Kriens, locoburgemeester en PvdA-wethouder volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang, waarnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.