Home

Achtergrond 198 x bekeken 2 reacties

EU-lidstaten steunen private opslag Iers varkensvlees

Er komt een EU-regeling voor private opslag van Iers varkensvlees.

Het management comité, waarin de 27 lidstaten zitting hebben, stemde vanmiddag unaniem in met dit voorstel van de Europese Commissie.

De regeling, die binnen enkele dagen ingaat, staat de opslag van maximaal 30.000 ton varkensvlees toe, voor een periode van zes maanden. Ze geldt alleen voor vlees afkomstig van varkenshouderijen, die geen met dioxine vervuild voer hebben gehad. De EU draagt de kosten van de opslag.

Ierland heeft, na de vondst van dioxine in varkensvlees, besloten om al het varkensvlees terug te halen afkomstig van varkens die na 1 september 2008 zijn geslacht in Ierland. Naar schatting 10 procent van de varkens heeft vervuild voer gehad.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Even navragen bij CBL of bij ISPC

 • no-profile-image

  Ton van der Gaag

  twee weken geleden een ham van een speenvarken (ca. 4 kg) gekocht bij ISPC en dat ingevroren. Er staat niet op waar het vandaan komt. Wél een paar paarse NL stempels en ook een sticker met o.a. EG 751 erop.
  Hoe weet ik of dit vlees niet uit Ierland komt?
  Vrgr
  Ton van der Gaag

Of registreer je om te kunnen reageren.