Home

Achtergrond 174 x bekeken

EU-landen delen luchtruim logischer in

De EU-landen voegen hun nationale luchtruimen samen tot logischer gebieden.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) en collega's uit andere EU-landen zijn het daarover dinsdag eens geworden. Door het besluit hoeven vliegtuigen vanaf 2012 geen stukjes meer om te vliegen. Dat bespaart de maatschappijen in de EU 2 à 3 miljard euro per jaar. "Voor de sector is dat heel goed nieuws. En het is pure winst voor het milieu'', liet Eurlings weten.

De logischer indeling scheelt gemiddeld 49 kilometer per vlucht. De vliegtijd van Amsterdam naar Milaan kan zelfs 23 procent korter. Het Europees Parlement keurt de plannen vrijwel zeker goed in januari. Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland praten al onderling over samenvoegen van het luchtruim. Hier liggen de drukste routes van het Europese vliegverkeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.