Home

Achtergrond 161 x bekeken

Drie aanhoudingen in Pakistan wegens Mumbai

Pakistaanse veiligheidsdiensten hebben drie mensen aangehouden die te maken zouden hebben met de aanslagen in de Indiase havenstad Mumbai eind vorige maand.

De verdachten zijn volgens een woordvoerder van de dienst verbonden aan een Islamistisch goed doel, Jamaat-ud-Dawa. "De inval is uigevoerd om details te krijgen over de activiteiten van de groep in Kashmir, na aantijgingen van India dat Lashkar-e-Taiba Pakistaans grondgebied gebruikt heeft voor training'', aldus een woordvoerder. De liefdadigheidsinstelling heeft banden gehad met de extremistische beweging Lashkar-e-Taiba, maar brak die toen die als terroristische groepering werd aangemerkt.

Bij de aanslagen op Mumbai kwamen meer dan 180 mensen om het leven. Volgens India zit Lashkar-e-Taiba achter de reeks aanvallen op onder meer hotels. De groepering zelf ontkent. De aanslagen zijn opgeëist door een onbekende beweging die zichzelf Deccan Mujahedeen noemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.