Home

Achtergrond 1021 x bekeken laatste update:26 dec 2012

Dirk Duijzer

De welbespraakte directeur coöperatiezaken en duurzaamheid Dirk Duijzer van Rabobank Nederland is van oudsher in Rabo-termen 'een man van ideeën'.

Duijzer pleitte in 2011 bijvoorbeeld voor een Marshall-plan voor het tegengaan van honger en afschaffing van subsidies op biobrandstoffen op basis van voedselgewassen. Maar in 2012 bleef hij in de luwte. Datzelfde gold voor de iets lager in rang staande directeur voor de land- en tuinbouw in Nederland, Ruud Huirne. Wellicht is het stilte voor de storm want de drie grootbanken van Nederland bereiden zich voor de op nieuwe bankeisen, bekend als Bazel III. Hierdoor kunnen banken volgens ingewijden straks minder krediet uitzetten. Rabobank is van oudsher wars van sectorbeleid maar moet de komende jaren toch keuzes maken.

Geboortejaar: 1958

Functies:
• Directeur coöperatiezaken en duurzaamheid bij Rabobank
• Waarnemend directeur agrarische bedrijven bij Rabobank

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.