Home

Achtergrond 168 x bekeken

Dioxine op Frans rundveebedrijf

Op een rundveebedrijf in het Franse Saint-Cyprien is een te hoge concentratie dioxine-achtige PCB’s ontdekt.

De regionale perfectuur heeft het bedrijf op slot gedaan en verboden melk of vlees naar buiten te brengen. Onderzocht wordt of op andere boerenbedrijven in de omgeving eveneens te hoge concentraties PCB voorkomen.

De betrokken boer heeft tegenover de Franse vakpers verklaard dat het PCB-gehalte vijf keer hoger is dan wettelijk is toegestaan. De vervuiling zou zijn veroorzaakt door mais die de afgelopen maanden is geoogst. De boer legt daarbij een verband met een grote brand in 30.000 ton houtafval op een nabijgelegen recycelbedrijf in augustus. De brand is volgens omwonenden door onbekenden aangestoken. Het heeft weken gekost om het smeulende vuur onder controle te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.