Home

Achtergrond 178 x bekeken

D66 boos over 'campagnebrief' kabinet

D66 is verontwaardigd over de brief waarmee het kabinet ouders informeert dat zij voor hun schoolgaande kind 316 euro krijgen voor de aanschaf van schoolboeken.

De brief, die staat op de website van RTL Nieuws, meldt dat ”het kabinet Balkenende IV de schoolkosten wil verlagen voor ouders met kinderen in het regulier en voortgezet onderwijs”. D66 vindt dat een vorm van campagnevoeren. De partij wil niet dat de staatskas daarvoor wordt gebruikt.

Twee weken geleden moest staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken excuses maken nadat hij in een e-mail aan lokale PvdA-politici had geschreven dat een extraatje voor mensen met de laagste inkomens kan worden uitgelegd als een ”spectaculaire PvdA-actie.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.