Home

Achtergrond 158 x bekeken

Bulgaren: politici en misdaad profiteren van EU

Ruim driekwart van de Bulgaren noemt de strafmaatregelen die de Europese Unie tegen hun land heeft genomen begrijpelijk.

Meer dan de helft van de Bulgaren denkt dat vooral politici en criminele kringen daaromheen hebben geprofiteerd van de toetreding van het Balkanland tot de EU.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Alpha Research uitvoerde onder de Bulgaarse bevolking. Het onderzoeksbureau maakte zaterdag de resultaten bekend. Van de 1250 ondervraagden zegt 81 procent geen verbeteringen te zien in de rechtsgang.

Ook op het gebied van de infrastructuur en de landbouw zien de Bulgaren nauwelijks verbetering. Slechts 10 procent is van mening dat hun leven beter is geworden sinds de toetreding tot de Europese Unie, op 1 januari precies twee jaar geleden.

In november besloot de Europese Commissie om Bulgarije 220 miljoen euro aan steun af te pakken en 340 miljoen bevroren te houden. De reden was dat de Bulgaarse regering te weinig deed aan corruptie- en misdaadbestrijding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.