Home

Achtergrond 162 x bekeken

Brussel wil meer concurrentie in voedselbranche

Brussel wil meer concurrentie in de voedingsmiddelenbranche. Dat moet helpen voorkomen dat de voedselprijzen opnieuw zo pieken als afgelopen voorjaar.

Lagere prijzen door meer concurrentie moeten ook de koopkracht steunen in de recessie in eurolanden. De Europese Commissie zei woensdag te merken dat de prijzen voor voedingsmiddelen in de EU-landen sterk verschillen. Boeren klagen al langer dat de supermarkten enorme marges boeken op hun producten.

Volgens de Europese Commissie kan de keten van voedselvoorziening best efficiënter. Het idee is onder meer om permanent de prijzen te gaan monitoren. Ook moeten de nationale karteldiensten krachtig controleren. Begin volgend jaar moet een adviesgroep meer aanbevelingen doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.