Home

Achtergrond 135 x bekeken 1 reactie

Bos: Irak-onderzoek komt voor PvdA terug

De PvdA zal bij een volgende kabinetsformatie opnieuw een Irak-onderzoek aankaarten.

Volgens PvdA-leider Wouter Bos zal zijn partij zo'n onderzoek naar de achtergrond van de politieke steun aan de oorlog in Irak in 2003 dan "vast en zeker'' op de agenda zetten. Hij zegt dat in een interview met de zaterdageditie van NCR Handelsblad.

Hij benadrukt dat het standpunt van de PvdA over een Irak-onderzoek, dat de partij in de kabinetsformatie na de verkiezingen in 2006 heeft laten vallen, niet is veranderd. "We blijven het belangrijk vinden. Zoals de ChristenUnie tegen het homohuwelijk zal blijven en het CDA tegen deze omvang van het generaal pardon.'' Bos zegt aan te nemen dat dit onderwerp weer gewoon in het volgende PvdA-verkiezingsprogramma zal prijken. "Misschien lukt het in een volgende ronde wel.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    mosterd na de maaltijd

Of registreer je om te kunnen reageren.