Home

Achtergrond 395 x bekeken

Blondes populair met kerst

Wiel Huntjens legt ossenhaas van een blonde d'Aquitaine in de koeling van zijn boerderijwinkel.

Het vlees is populair met de kerstdagen. Samen met zijn vrouw en twee dochters runt hij hun akkerbouw- en vleesveebedrijf. Het eigen rundvlees en akkerbouwproducten worden verkocht in de boerderijwinkel. Foto Twan Wiermans

Het weer liet de oogst van de suikerbieten eindelijk toe. En tegelijkertijd heeft akkerbouwer Krijn van den Berg de kans gegrepen om de wintertarwe te zaaien. Dat laatste had eventueel nog wel even kunnen wachten, zegt de akkerbouwer uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn. Maar de negen en halve hectare bieten moesten er toch echt uit, omdat ze zaterdag op de planning staan om te worden opgehaald. Van den Berg is tevreden over de oogst. ”De bieten zijn er mooi uitgekomen”, zegt de akkerbouwer. Foto John Biert

Vrachtwagenchauffeur Wilfred Wijnhof wacht tot het voer uit zijn wagen in de opslag van melkveehouder Jan Rijpkema uit het Friese Broek zit. Wijnhof levert 4 ton rundveebix af bij de Friese melkveehouder. De chauffeur rijdt in opdracht van landbouwcoöperatie Agrifirm vanuit de vestigingen in het Friese Drachten en Utrecht. Hij brengt van daaruit het voer bij de boeren in een vrachtwagen van zijn werkgever, transportbedrijf Nijhof-Wassink uit Rijssen in Overijssel. Nijhof-Wassink vervoert onder andere melk, mengvoeders en brandstoffen. Dat doet het Overijsselse transportbedrijf niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Luxemburg. Foto Alex de Haan

Bezoekers aan de Subliem inloopdag van Bayer CropScience bekijken de uitgestalde monsters van proeven die het bedrijf in het afgelopen jaar had uitgevoerd. Hiermee wil de middelenleverancier laten zien hoe Subliem heeft gefunctioneerd in de bestrijding van de ziekten rhizoctonia, zwarte spikkel en zilverschurft. Er waren ook monsters te zien van demo­stroken die op praktijkpercelen hebben gelegen. Tenslotte was het effect van het nieuwe fungicide tegen rhizoctonia in de aardappelteelt, Monce­reen Pro, te zien. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.