Home

Achtergrond 379 x bekeken

Besparen op kunstmest met optimale samenstelling

Akkerbouwers kunnen volgens Agrifirm maximaal besparen op de aankoop van kunstmest als zij de beste combinatie maken van de nutriënten N, P en K.

Om deze berekening te maken, introduceert de coöperatie het nieuwe concept MestMix. Hierin wordt de optimale samenstelling van organische mest als basisbesmesting op een bedrijf berekend. Die samenstelling komt tot stand op basis van het bouwplan en de grondanalyses.

In het optimalisatieprogramma worden de verschillen in samenstelling, prijsstelling en gewenste hoeveelehid nutriënten in de organische mest gecombineerd. Daardoor kan de gewenste samenstelling zo goed mogelijk worden benaderd. Op basis van de gewenste, gemiddelde samenstelling wordt de silo gevuld met varkens- en rundveedrijfmest.

Agrifirm stimuleert de bouw van mestsilo’s bij akkerbouwers. Er is in de sector animo voor, omdat de boer zo beter kan inspelen op het moment van uitrijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.