Home

Achtergrond 188 x bekeken

Belgische media: Leterme moet weg

De Belgische premier Yves Leterme rest volgens de meeste kranten in zijn land maar één ding: aftreden.

In ieder ander beschaafd land zou een premier in deze situatie onmiddellijk zijn ontslag aanbieden, schrijft de Gazet van Antwerpen vrijdag. De krant constateert dat België steds meer op een bananenrepubliek begint te lijken. Volgens de zakenkrant De Tijd vecht Leterme "als een duivel in een wijwatervat om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen''. Het Franstalige blad Le Soir spreekt van "totale chaos''


De Belgische premier kwam donderdag in opspraak doordat de voorzitter van het Hof van Cassatie hem ervan beschuldigde dat hij de rechtsgang in het Fortisdossier heeft geprobeerd te beïnvloeden. Na urenlang crisisberaad besloot de Belgische ministerraad donderdagavond laat voorlopig even te wachten op een nader rapport van het Hof over de zaak. Dat wordt vanmiddag verwacht.
Volgens De Morgen is Leterme niet van plan op te stappen. "Hij zit vijftig meter diep in het beton'', citeert de krant een niet nader aangeduide minister. "Hij wil niet weg.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.