Home

Achtergrond 152 x bekeken

België volgend jaar in recessie

België komt volgend jaar in een recessie terecht.

Dat zei de directeur van de Nationale Bank van België, Guy Quaden, vandaag in Brussel. Hij presenteerde daar de economische vooruitzichten voor België.

Officieel is er sprake van een recessie zodra er twee kwartalen achter elkaar sprake is van een negatieve groei. De verwachting is dat dit in België zowel in het laatste kwartaal van dit jaar, als in het eerste kwartaal van volgend jaar het geval zal zijn.

Over heel 2009 zal de Belgische economie volgens de Nationale Bank naar schatting met 0,2 procent krimpen. Quaden zelf gaat uit van een prognose die tussen een nulgroei en een krimp van 1 procent ligt. Hij wees hierbij op onzekerheden over de ontwikkeling van de energie- en grondstoffenprijzen en de wisselkoersen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.