Home

Achtergrond 276 x bekeken 6 reacties

Atsma (CDA) luidt noodklok over Yakult

Het Japanse bedrijf Yakult, bekend van het yoghurtdrankje, dreigt in de problemen te komen door nieuwe Europese regelgeving.

Hierdoor staan honderden arbeidsplaatsen in Nederlandse vestigingen op het spel. Dat hield CDA-Kamerlid Joop Atsma minister Gerda Verburg (LNV) vanochtend voor tijdens een Kamerdebat. Atsma was ingeseind door bestuurders van de gemeenten Almere en Amstelveen, waar Yakult twee vestigingen heeft.

Kern van het probleem zou zijn dat de EU nieuwe regels voorbereidt, waarbij het percentage yoghurt dat yoghurtdrankjes moeten bevatten wordt vastgesteld op 50 procent. Yakult bevat 40 procent yoghurt. Gevolg zou zijn dat Yakult zijn gezondheidsclaims moet laten varen.

Volgens minister Verburg gaat het om een nieuwe conceptverordening voor productdefinities, die in de maak is. Ze zegde toe contact op te nemen met haar collega van VWS, om een Nederlands standpunt in dezen te bepalen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  waarom maakt die atsma zich niet druk om de DOC leveranciers ? het zijn toch maar boeren zal hij denken ,maar waar wel veel van op CDA stemmen,hij is wel selectief. Voor DOC geen noodklok ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ach Atsma denkt boeren daar zijn er toch al teveel van, die grond van ze kunnen we beter op een andere manier gebruiken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  ho ho Patrick, lees het betreffende artikel eens goed.
  Er is een verschil tussen produkten die mensen gezond houden, en produkten die zieken beter moeten maken.
  En geen wonder dat Atsma zich inzet, het produkt heeft rechtsdraaiende bacteriën, dus een echt CDA produkt.
  Toen Atsma enkele jaren geleden op een Rabosymposium verkondigde niet op te treden tegen de hoge quotumprijzen, en vrolijk vertelde dat de boeren dit zelf schuld waren (hij wist wel beter) kregen veel boeren last van rechtsdraaiend melkzuur. Misschien dat hij zich daarom nu hard maakt voor Yakult om de pijn te verzachten voor de boeren.

 • no-profile-image

  a nonymus

  yoghurt in een homeopatishe verdunning, dat moet wel goed werken. ben ik bly, dat ik koemelkintolerantie heb. ag0400 niet dus, misschien ef4e8r

 • no-profile-image

  gert

  nog niet ingeseind door de leveranciers van DOC ?

 • no-profile-image

  Patrick

  Prachtig voorbeeld van omgekeerde wereld. Een yoghurt drankje dat weinig yoghurt bevat en een bedrijf dat gezondsheidsclaims heeft, ja gezondheidsclaims heet, maar je moet vooral hun product niet nemen als je niet gezond bent want dan kun je eraan dood gaan, zie de probiotica, http://www.medicalfacts.nl/2008/01/24/probiotica-onder-vuur-yakult-neemt-klant-serieus-actimel-negeert-consumenten-onrust/ Met andere woorden pure misleiding, door politiek die zich laat gebruiken, maar dat is bekent van corrupt CDA en een bedrijf dat producten maakt die schijn gezond zijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.