Home

Achtergrond 346 x bekeken 3 reacties

Artikel 10 status Aujeszky definitief

Per 1 januari heeft Nederland definitief de artikel 10 status voor de Ziekte van Aujeszky.

De bevestiging van deze status is vandaag binnen gekomen uit Brussel.

Artikel 10 wil zeggen dat Nederland vrij is van deze ziekte zonder dat er voor wordt gevaccineerd.

De vrij-status biedt veel voordelen voor de handel met andere Aujeszky-vrije EU-lidstaten, zoals Duitsland. Tot vandaag was nog onzeker of de formele toekenning van de status nog voor de Kerstdagen af zou komen. Informeel was al bekend dat Nederland de artikel 10 status zou toegewezen krijgen.

De toekenning van de status heeft tot gevolg dat Nederland nu varkens kan exporteren naar andere Aujeszky-vrije lidstaten zonder dat er duur bloedonderzoek vooraf hoeft te worden gedaan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  specialist duitsland

  plus zes in week 2 is niet aan de orde. als er maar geen min een of 2 uitkomt.
  ER is voor duitsland alleen maar plaats voor kwaliteitsbiggen waar men veel en zware eisen voor stelt. helaas voldoet het gros van de nederlandse biggen hier lang niet aan. dus er is in dit soort biggen in dld absoluut geen interesse. ook niet voor kleinere prijzen. Een duitser wil nl BMW of Mercedes rijden, probeer daar maar een skoda te verkopen met het argument dat je daar ook op de plaats van bestemming komt..

 • no-profile-image

  boer

  Goed gedaan NVV, jullie waren toch de kartrekker op dit onderdeel en de zaak weer in een versnelling gekregen. Nogmaals goed gedaan NVV !!

 • no-profile-image

  ad hendriks

  kan in week 2 de biggen prijs flink gaan plussen, ik verwacht toch wel een +6

Of registreer je om te kunnen reageren.