Home

Achtergrond 143 x bekeken

Al 5.000 bezoekers voor oma Obama

De zege van Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft zijn Keniaanse oma nogal wat stress opgeleverd.

Sinds begin november kwamen al zo’n vijfduizend toeristen een kijkje nemen bij de woning van de 87-jarige Sarah Obama in het voorheen slaperige dorpje Kogelo in het westen van Kenia.

Volgens het Keniaanse dagblad The Standard schudt Obama’s grootmoeder dagelijks drie- tot vijfhonderd mensen de hand. Voor de verkiezingszege waren dat er dertig tot vijftig. ”Er komen heel veel gasten en ik heb zelfs geen tijd meer om naar de keuken te gaan om eten klaar te maken, zoals ik vroeger deed”, aldus Sarah Obama.

Haar woning, ooit een doorsnee huisje, is inmiddels voorzien van elektriciteit, een hek, een metalen poort en een politiepost. ”Ze is nu een VIP en zo moet ze ook behandeld worden”, aldus een woordvoerder van de politie. ”We willen niets aan het toeval overlaten.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.