Home

Achtergrond 1040 x bekeken 2 reactieslaatste update:26 dec 2012

Aalt Dijkhuizen

Aalt Dijkhuizen wordt niet moe van het promoten van de kracht van de Nederlandse land- en tuinbouw. Als bestuursvoorzitter van Wageningen Universiteit en Researchcentrum betrekt hij voortdurend zijn contacten in het Nederlandse bedrijfsleven bij zijn activiteiten in het buitenland.

Binnen Nederland valt niet aan hem te ontkomen. Weliswaar is hij niet politiek actief, maar hij heeft wel invloed en gehoor in Den Haag. Hij is een exponent van de goede samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven, en wordt daarvoor tot in de Tweede kamer geroemd. Hij is een belangrijke promotor van de innovatieprojecten op het terrein van landbouw en voeding. Hij neemt geen blad voor de mond, zie de discussie over de intensivering van de land- en tuinbouw, en krijgt daarvoor de handen op elkaar bij zijn natuurlijke achterban: de land- en tuinbouw. Tegelijk ontlokt hij daarmee ook juist kritiek uit kringen van milieu- en dierenwelzijn. Hoewel Hij Cees Veerman voor zich moet dulden qua gewicht van bijbanen, is Dijkhuizen ook een verwoed verzamelaar van nevenfuncties en dito inkomsten.

Geboortejaar: 1953

Functies:
• Voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR (University & Research centre) (betaald)
Nevenfuncties (meest relevante):
• Lid Raad van Commissarissen Refresco (betaald)
• Lid Raad van Toezicht Nederlandse Publieke Omroep (betaald)
• Lid Raad van Commissarissen Incotec (betaald)
• Lid Raad van Advies Hendrix Genetics (betaald)
• Lid Bestuur InnovatieNetwerk (betaald)
• Lid Raad van Advies Pictet Agri Investeringsfonds, Genève (betaald)
• Voorzitter Raad van Advies SNS Reaal (betaald)
• Lid Raad van Advies Struik Foods Europe (betaald)
• Adviseur Stichting TrustFeed (betaald)
• Lid Raad van Advies Corpus
• Lid Bestuur Food Valley
• Lid Raad voor Deltaonderzoek

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koe

  Tja, in Nederland is het helaas gebruikelijk mensen met echt intellect en een heldere visie onder de grond te willen schoffelen. Ik hang aan zijn lippen, fijne man trouwens!

 • no-profile-image

  Lies

  'Er is geen reden te veronderstellen dat zijn herbenoeming tot enige discussie zal leiden.'

  Pardon?! Het is in Wageningen een publiek geheim van de mensen die zich er een beetje in hebben verdiept dat vrijwel de hele medezeggenschap hier waarschijnlijk tegen was. In de cijfertjes doet hij het wellicht goed, het is geen fijne man om mee te werken, en hij kan voornamelijk slecht tegen kritiek. Iets wat me nou niet echt een pré lijkt voor een bestuurder van een universiteit, waar studenten worden opgeleid tot kritisch denkende mensen...

Of registreer je om te kunnen reageren.