Home

Achtergrond 152 x bekeken

Zware windstoten leiden tot overlast

Zware windstoten hebben vanochtend her en der overlast veroorzaakt.

Zo vielen op drie locaties bomen op het spoor. Dat gebeurde bij het Zuid-Limburgse Bunde, bij Nieuw Vennep en bij Den Haag Mariahoeve. Volgens spoornetbeheerder ProRail vallen de treinvertragingen mee.

Tussen Nieuw Vennep en Leiden Centraal reed een trein tegen een forse tak. Het treinverkeer werd daarna korte tijd stilgelegd. Door een boom op de rails bij Den Haag Mariahoeve rijden er voorlopig minder treinen tussen Leiden, Den Haag HS en Rotterdam Centraal.

Het vliegverkeer op Schiphol heeft eveneens last van de rukwinden van tot wel 100 kilometer per uur. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van zeker anderhalf uur, omdat niet alle start- en landingsbanen gebruikt kunnen worden.

In Rotterdam ging de wind eveneens te keer. Bewoners van een flat aan Zevenkampsering moesten hun woning verlaten nadat een stuk muur naar binnen was gewaaid. Op de Mathenesserdijk zijn van een flat bloembakken gewaaid en op een supermakt terecht gekomen. Verder zijn veel takken, schuttingen, dakplaten en ander materiaal losgeraakt en op straat terechtgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.