Home

Achtergrond 154 x bekeken

Zeehonden in Waddenzee hersteld van epidemie

In de Nederlandse Waddenzee zwemmen weer evenveel gewone zeehonden als voor de virusepidemie die de dieren in 2002 trof.

Dat heeft Wageningen Imares geconstateerd bij de jaarlijkse telling in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De onderzoekers telden tijdens de verharing in augustus dit jaar 5972 gewone zeehonden in het Nederlandse deel van de Waddenzee. Het aantal pups bedroeg in juni/juli 976. Dat zijn de geschiktste perioden om de pups en de overige zeehonden te tellen.

Het aantal dieren dat Wageningen Imares telde, was 40 procent meer dan in 2007. Daarbij moet wel worden bedacht dat de telling vorig jaar in onguntig weer plaatshad, waardoor de aantallen zeer laag uitkwamen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.