Home

Achtergrond 125 x bekeken

Wijzigen kentekenbewijs ook via internet

Eigenaren van auto's kunnen hun kentekenbewijs vanaf april 2009 digitaal schorsen.

Ze hoeven daarvoor dan niet meer naar het postkantoor, maar kunnen op elk moment van de dag inloggen op de website van de RDW. Daar kunnen zij de geldigheid van hun eigen kentekenbewijs tijdelijk wijzigen.

Dat heeft de RDW vandaag gemeld. Als iemand voor een langere periode geen gebruikmaakt van een voertuig, hoeft hij in die periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Er geldt dan ook geen WA- of APK-verplichting. Hiervoor moet het kenteken wel 'geschorst' worden. Dat betekent dat in het kentekenregister staat vermeld dat het voertuig tijdelijk niet op de weg komt. Zo is het voor bijvoorbeeld de politie ook duidelijk dat deze auto niet meer mag rijden op de openbare weg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.