Home

Achtergrond 231 x bekeken 1 reactie

Week 48: slachtkippen -1 cent

Vorig jaar (2007) begon voor de slachtkippen in week 47 een periode van druk op de noteringen, maar vorige week bleven de slachtkippennoteringen onveranderd. Dat gaf enige hoop dat het lagere niveau van de prijzen dit jaar enigzins goedgemaakt zou kunnen worden. Het mocht niet zijn. Deze week leverden de uitgelegde hennen bij de NOP en op Pluimveebeurs Barneveld gewoon een cent in. In Deinze bleven de slachtkippennoteringen wel gelijk. Ter illustratie: vorig jaar waren de bruine slachtkippen op Pluimveebeurs Barneveld goed voor 28 cent, nu doen ze 19 cent.

Vleeskuikenmoederdieren

Bij de noteringen voor de vleeskuikenmoederdieren is het contrast tussen Nederland en België deze week vele malen groter dan bij de slachtkippen: NOP en Pluimveebeurs Barneveld halen er een cent af en Deinze doet er maar liefst 4 cent bij. De notering in Deinze ligt daarmee 'slechts' 9 cent onder die van vorig jaar in dezelfde week. Bij de NOP is dat verschil anderhalf dubbeltje en op Pluimveebeurs Barneveld zelfs bijna twee dubbeltjes.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    R.G.

    Wat is dit voor een markt???
    S'morgens moederdieren Deinze + 4 cent komt op 53, s'avonds Barneveld - 2 cent (dus niet min 1)komt op 44
    en dan nog te bedenken dat Deinze exl BTW is. Zuiver verschil tussen Deinze en Barneveld is ruim 12 cent. Voor een gemiddeld bedrijf van 20.000 ouderdieren een verschil van 8880 euro. Wat mij betreft conformeren we ons als vermeerderaars, incl. Novi-pluim, voortaan aan Deinze. Overigens kon je deze prijszetting van Barneveld zien aankomen, vorige week verkondigde men al dat de toen genoteerde prijs feitelijk te hoog (?) was. Toch wel een scherp vooruitziende blik van desbetreffende!!

Of registreer je om te kunnen reageren.