Home

Achtergrond 186 x bekeken

Week 45: hogere slachtkippenprijzen

Net als vorige week is Pluimveebeurs Barneveld aan de zuinige kant bij de slachtkippennoteringen: vorige week kwam er slechts een cent bij, nu helemaal niets. Iets vrolijker oogt Deinze met een cent erbij, nadat de slachtkippennotering van Deinze vorige week al met 2 cent was gestegen. Het vrolijkst is de NOP met een plus van 2 cent, net als vorige week.

Daarmee maken NOP en Deinze de achterstand ten opzichte van vorig jaar een beetje goed, want in 2007 was week 45 de week waarin de slachtkippennoteringen over de hele linie onveranderd bleven na een langdurige periode van stijgingen sinds week 30/2007.

De NOP en Deinze liggen met hun slachtkippennoteringen nu nog maar 3 cent onder het niveau van vorig jaar. Bij Pluimveebeurs Barneveld is de kloof in het geheel niet overbrugd: het verschil met 2007 is maar liefst 9 cent. Gaat Barneveld dat nog goedmaken?

Vleeskuikenouderdieren

Kregen de vleeskuikenmoederdieren er vorige week nog een cent bij, nu is de terugval des te harder. Alleen Deinze houdt het kalm met een gelijkblijvende notering, maar de NOP haalt 2 cent van de notering af en Pluimveebeurs Barneveld zelfs 3 cent.

Pluimveebeurs Barneveld laat hiermee de achterstand in de ouderdierennotering ten opzichte van week 45/2007 oplopen naar 16 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.