Home

Achtergrond 156 x bekeken

Week 45: eiermarkt blijft achter

De markt van eieren kwakkelt wat door zonder echte bijzonderheden. De consumptie valt volgens de pakstations niet echt tegen, maar zou eigenlijk wat moeten aantrekken om wat meer beleving te realiseren.

De prijzen van de scharreleieren lopen wel wat op, maar de prijzen van kooieieren stabiliseren voor het merendeel, tot zo hier en daar een lichte daling. Naast de wat tegenvallende consumptie, is ook de industrie maar mondjesmaat in beeld.

Zoals al in eerdere berichten gemeld, zou de markt qua seizoenpatroon normaliter al aangetrokken moeten zijn en blijven echte oorzaken, voor het feit dat dit nog steeds niet zichtbaar is, uit.

Over het algemeen hebben de pakstations dus geen verklaringen voor het huidige marktbeeld. Een enkele ingewijde opperde wel het idee dat de consument mogelijk wat minder vaak de boodschappen doet, waardoor dus ook de aankoopmomenten teruglopen.

De afzet derde landen loopt wel redelijk door en het betreft hier vooral de wat kleinere eisoorten. Wel zijn er geruchten dat India weer eieren zou mogen leveren en dat zou de afzet naar het Midden-Oosten voor Europese leveranciers weer wat bemoeilijken.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.