Home

Achtergrond 179 x bekeken

Vrijhandel en veiligheid centraal in EU-campagne VVD

Vrijhandel en veiligheid zijn de thema's waarmee VVD-lijsttrekker Hans van Baalen de campagne in zal gaan. "Wij gaan niet mee met het modieus afzetten tegen de vrije markt", zei hij vandaag in zijn toespraak tot een vergadering van zijn partij, die in Rotterdam het programma voor de Europese verkiezingen vaststelde.

Ook beloofde Van Baalen dat hij zich sterk zal maken om meer te doen tegen criminaliteit en terrorisme.

Het vaststellen van het programma ging vooral gepaard met discussie over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Een amendement om toetreding te weigeren werd met een grote meerderheid afgewezen, maar de VVD'ers vinden wel dat Turkije aan de eisen voor toetreding zal moeten voldoen. ,,Wij zullen daarin heel, heel streng zijn,'' aldus Van Baalen. Hij wil Turkije wel ,,een kans geven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.