Home

Achtergrond 1088 x bekeken

Vietnam staat dubbele nationaliteit toe

Vietnam staat voortaan dubbele nationaliteit toe.

Vietnamezen die in het buitenland staatsburgerschap aanvragen, hoeven hun Vietnamese rechten niet langer in te leveren. Ook mensen die dat in het verleden al hebben gedaan, komen weer in aanmerking voor het officiële Vietnamese staatsburgerschap.

Dat meldde de Vietnam News Agency vandaag. Door de nieuwe wetgeving komen meer dan 300 miljoen Vietnamezen wereldwijd in aanmerking voor een dubbele nationaliteit. Wel moeten zij toestemming krijgen van de president. Ook kinderen van ten minste één Vietnamese ouder die elders woont, komen in aanmerking voor het Vietnamese staatsburgerschap.

Vietnam spant zich de laatste jaren in om Vietnamezen die in het buitenland wonen, zogenoemde 'Viet Kieu', terug te halen naar hun vaderland. Vele Viet Kieu hebben echter nog geen vertrouwen in Vietnam. De meesten van hen verlieten hun land tijdens de Vietnamoorlog, die tot 1975 duurde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.