Home

Achtergrond 172 x bekeken

Verwachte extreme ochtenspits blijft uit

De grote verkeersdrukte die gisteren werd voorspeld, is uitgebleven.

Op het hoogtepunt van de files, rond acht uur, stond er 300 kilometer. Dat was iets minder dan normaal, meldde de ANWB. Vooral op de A2, A4, A10, A12 en de A15 was het druk.

Om half negen waren de files al afgenomen tot bijna 275 kilometer file. Een uur later was de ergste drukte voorbij. Er stonden toen nog negentien files met een totale lengte van 65 kilometer.

De verkeersdrukte begon wel vroeger dan normaal. Hoewel de weersomstandigheden niet extreem waren, stond er om 06.45 uur toch al 150 kilometer file op de Nederlandse rijkswegen. Dat was 50 kilometer meer dan normaal op maandagmorgen.

De ANWB heeft de indruk dat mensen eerder van huis zijn gegaan om de aangekondigde drukte voor te zijn. Zondag had de ANWB voor het eerst een 'spitsalarm' afgegeven, omdat er meer dan 500 kilometer files werd verwacht en er nog wat sneeuw zou gaan vallen. Alleen op de Veluwe en in het oosten van het land sneeuwde het maandagochtend licht. Dat gaf weinig verkeershinder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.