Home

Achtergrond 153 x bekeken 3 reacties

Verburg verwijst vee-exporteurs naar bijstand

Vee-exporteurs die wegens blauwtong grote financiële schade lijden kunnen terecht bij de bijstand.

Dat schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin geeft ze een overzicht van de recente ontwikkelingen rond de besmetting van blauwtong met virustypen 6 en 8. De Kamer had om die brief gevraagd ter voorbereiding van een overleg met de minister donderdagavond.

De vee-exporteurs hadden vorige week al hun nood geklaagd bij de Kamer nu de export vrijwel is stilgevallen. Blijkens haar brief ziet de minister geen mogelijkheden anders dan bestaande regelingen. Schade wordt door de overheid niet vergoed. Wel kunnen ondernemers met perspectief bij de sociale dienst van de gemeente een beroep doen op bijstandverlening voor zelfstandigen. Voor een regeling arbeidstijdsverkorting kunnen ze terecht bij het ministerie van Sociale Zaken.

De minister schrijft verder dat deze week een expertteam uit Brussel in Nederland op bezoek is om te achterhalen waar het vaccinvirus type 6 vandaan komt. De minister verwacht daarover duidelijkheid binnen enkele weken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  andere dan andere

  Correctie, er was genoeg vraag naar medewerkers, er komt nogal wat aanbod van de zzp ers die hun vaste werkplekken zien opdrogen!

 • no-profile-image

  gert

  er is veel vraag naar bedrijfsverzorgers en melkers

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Er is genoeg vraag naar personeel, dus helaas pindakaas ,gewoon maar aan het werk .

Of registreer je om te kunnen reageren.