Home

Achtergrond 168 x bekeken

'Velen kiezen Obama omdat het een trend is'

Op de Amerikaanse school in Wassenaar vlogen maandag tijdens de lunchpauze stevige woorden heen en weer tijdens een debat tussen 'Barack Obama' en 'John McCain'.

Leerlingen van de school vertegenwoordigden de Democratische en Republikeinse presidentskandidaten.

De 17-jarige Willem organiseerde het debat samen met de 16-jarige Giulia. Willem speelde Obama. "Het is traditie in onze school om iets te doen met de Amerikaanse verkiezingen. We stemmen altijd, maar dit jaar debatteren we voor het eerst.'' Ze hopen dat alle leerlingen zo te weten komen wat de standpunten zijn van de presidentskandidaten.

De 17-jarige Elizabeth en Abby hadden de rol van respectievelijk John McCain en Sarah Palin op zich genomen. "Ik denk dat veel mensen niet weten waar hij voor staat. Daarom wilde ik graag laten weten hoe hij over dingen denkt'', aldus Elizabeth. ,,Bovendien kiezen veel jongeren gelijk voor Obama omdat het een trend is. Ze vinden hem cool omdat bekende artiesten hem leuk vinden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.