Home

Achtergrond 273 x bekeken 1 reactie

'Veevoersector ontkomt niet aan transgene granen'

De Europese veevoersector zal niet ontkomen aan het gebruik van genetisch gemodificeerde granen.

De wereldbevolking is in 2050 verdubbeld naar 9 miljard mensen. Dat betekent dat er in dat jaar een dubbele hoeveelheid primaire producten nodig is. Dat zei Raoul Bino, algemeen directeur van de Plant Sciences Group Wageningen, gisteravond op de algemene vergadering van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie.

In alle landen in de wereld, behalve in Europa, zijn veredelingsbedrijven bezig met de productie van transgene granen volgens Bino."De Europese veevoerindustrie zal in de toekomst alleen transgeenvrije granen krijgen als zij daarvoor een veelvoud betaalt dan de prijzen van transgene granen. Door het dreigende tekort aan voedsel in bepaalde delen van de wereld is het niet etisch om transgene granen te weigeren. De Europese veevoerindustrie moet de dialoog daarover aangaan", vindt hij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rinie

    Kijk, en zo wordt eerst de veehouderijsector opgedrongen dat zij genetisch gemanipuleerd voer moeten geven aan hun dieren. En consumenten kopen en eten deze dieren op hun beurt ook weer gedwongen zonder dat ze het zelfs maar beseffen. Dit is niet eerlijk en zal een keer een boemerangeffect krijgen.
    Van genetische manipulatie is totaal niet bekend wat de effecten zijn op de langere termijn voor mens, dier en milieu. Als consumenten hier meer van komen te weten kan dit een breekpunt worden in het koopgedrag. Kijk uit!

Of registreer je om te kunnen reageren.