Home

Achtergrond 134 x bekeken 2 reacties

VVD-lijsttrekker blij met aanpassingen

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen is blij met de veranderingen die zijn partij vandaag heeft aangebracht in de landbouwparagraaf van het verkiezingsprogramma.

"Deze veranderingen zijn verbeteringen", aldus Van Baalen, aanvoerder van de VVD bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni volgend jaar.

"Ik vond het amendement van de landbouwcommissie beter dan de oorspronkelijke paragraaf van de verkiezingscommissie", aldus Van Baalen. Hij had zijn voorkeur aan de vergadering kenbaar willen maken maar vond dat niet meer nodig toen de verkiezingscommissie bereid bleek drie punten uit dat amendementen over te nemen. De verkiezingscommissie had vooral bezwaar tegen die alternatieve tekst vanwege de lengte.

Ook Tweede Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff en Europarlementariër Jan Mulder zijn tevreden met de aanpassingen. De beide VVD-ers hebben zich achter de schermen erg druk gemaakt voor aanpassing. Zij zijn het volstrekt oneens met de radicale ontmanteling van het EU-landbouwbeleid zoals die in de oorspronkelijke tekst stond geformuleerd. De tekst is op essentiële punten aangepast, vinden Snijder en Mulder, al had het amendement van de landbouwcommissie verre hun voorkeur.

Zie ook: VVD wijzigt landbouwparagraaf in programma

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    marijn

    Gelukkig is er nog iemand met verstand. Nu Natura 2000 nog, daar is het CDA helaas niet van zins haar beleid te wijzigen t.a.v. bestaand gebruik en de toevoegingen van hun eigen minister.Gelukkig dat daar de VVD scherp in zit.

  • no-profile-image

    gert

    jan en janneke ,klasse !!

Of registreer je om te kunnen reageren.