Home

Achtergrond 184 x bekeken

Treinverkeer heeft last van gladde sporen

Het treinverkeer heeft vandaag last van gladde sporen.

Door het hele land kunnen vertragingen optreden als gevolg van de blaadjes op de rails en het regenachtige, winderige weer. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van een kwartier tot een half uur.

Dat heeft spoorbeheerder ProRail maandag gemeld. "We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het voorkomen van dit soort problemen'', stelt een zegsvrouw. Zo bepaalt een computer tegenwoordig van tevoren waar het spoor moet worden voorzien van Sandite, een gel met zand en metaaldeeltjes die spoorstaven stroever maakt. "Maar de combinatie van wind en luchtvochtigheid van vandaag vormt de ideale combinatie voor mogelijke problemen.''

De problemen doen zich vooral voor in bosrijke gebieden, waar veel bladeren op de rails kunnen dwarrelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.