Home

Achtergrond 159 x bekeken

Tractorbouwer Deere boekt lagere winst

Het Amerikaanse Deere & Co, 's werelds grootste fabrikant van land- en bosbouwmachines, heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 minder winst geboekt.

De nettowinst nam met 18 procent af tot 345 miljoen dollar. Dat maakte Deere vandaag bekend.

De winstgevendheid stond vooral onder druk door de gestegen materiaalkosten, de sterkere dollar en kosten verbonden aan de sluiting van een fabriek. De omzet in het kwartaal eindigend op 31 oktober ging met 21 procent omhoog tot 7,4 miljard dollar. De winst viel lager uit dan verwacht.

Deere gaf prognoses voor het lopende boekjaar 2008/2009 die analisten tegenvielen. Het bedrijf rekent op een nettowinst van 1,9 miljard dollar, terwijl analisten uitgaan van 2,2 miljard dollar. Deere verhoogt zijn prijzen om de gestegen grondstoffenkosten op te vangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.