Home

Achtergrond 282 x bekeken

Topsin M behoudt dompeltoepassingen in onder andere prei

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft besloten dat alle dompeltoepassingen van plantgoed van bloembolgewassen, plantuien, sjalotten en prei, alsmede van siergewassen op het etiket van Topsin M vloeibaar toegestaan blijven.

Als gevolg van de herprioritering van middelen eind 2007 waren toepassingen in onder andere bloembollen, prei en diverse siergewassen vervallen. Certis heeft hier met succes bezwaar tegen aangetekend.

Certis distribueert al vele jaren Topsin M-formuleringen (vloeibaar en pasta) op de Nederlandse markt. De producten worden gebruikt als breedwerkend fungicide in gewasbehandelingen, zaadbehandeling, aangiet- en dompelbehandeling van diverse landen
tuinbouwgewassen en als wondafdekmiddel van bomen in fruitteelt, boomkwekerij en openbaar groen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.