Home

Achtergrond 215 x bekeken

Strengere regels voor productie duurzame palmolie

Bedrijven die duurzame palmolie gaan produceren, moeten zich aan strengere regels houden. Dat heeft de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO) besloten tijdens de jaarvergadering op Bali.

De RSPO reageert hiermee op onderzoek van Greenpeace dat onlangs aangaf dat niet alle duurzame producenten in al hun bedrijfsvestigingen werken met oog voor mens, milieu en natuur. De eerste lading 500 ton duurzame palmolie is nog onderweg naar Rotterdam, maar al kort na vertrek waarschuwde Greenpeace dat een leverancier de zaken in Maleisië wel maar in Indonesië nog niet op orde zou hebben.

Per jaar wordt bijna 40 miljoen ton palmolie geproduceerd. Vanaf 2013 wil de RSPO dat de helft daarvan duurzaam is. Waar voor de reguliere productie van palmolie tropisch regenwoud in hoog tempo plaatsmaakt voor plantages met oliepalmen, is bij deze en volgende duurzame ladingen rekening gehouden met mens en natuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.