Home

Achtergrond 161 x bekeken

Stedin wil netwerk Oostland fors uitbreiden

Regionaal netwerkbeheerder Stedin (voorheen Eneco Netbeheer) heeft plannen voor uitbreiding van het electriciteitsnetwerk in Oostland van de huidige 300 MVA naar 800 MVA in 2010.

Dat heeft de organisatie dinsdagavond laten weten aan tuinders uit de regio Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Voor de plannen is maximaal 100 miljoen euro begroot. Wat de definitieve investering in het netwerk wordt, is nog niet duidelijk. Eerst wil Stedin plannen zien van de tuinders uit het gebied.

"Wij willen er 100 miljoen in investeren, daar staat tegenover dat we van tuinders de behoefte voor de komende jaren precies willen weten", zegt een woordvoerder van Stedin. De extra capaciteit komt volledig ter beschikking voor tuinders uit het gebied en wordt in fases bijgeschakeld. "We hebben juist nog 62 tuinders uit het gebied bijgeschakeld, dat ging ook in stapjes."

Stedin onwikkelde de prognoses samen met LTO Glaskracht. "We hebben de plannen flink moeten bijschaven, we hadden zelf niet kunnen voorzien dat die sterke behoefte onder tuinders eraan zat te komen." Voor definitieve goedkeuring moet Stedin de plannen nog laten goedkeuren door de Raad van Commissarissen.

De investering moet worden terugverdiend op de tarieven. Hierover overlegt de netbeheerder met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Of registreer je om te kunnen reageren.