Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

Spoeddebat over auto-industrie in Europarlement

Het Europees Parlement houdt vandaag een spoeddebat over de problemen in de Europese auto-industrie.

De fabrieken verkeren in grote moeilijkheden, meent de socialistische fractie die om het debat had gevraagd. Veel fabrieken liggen stil wegens de recessie in de eurolanden. Vooral Duitse Europarlementariërs willen weten wat de Europese Commissie gaat doen voor bijvoorbeeld de Opelfabrieken. Die fabrieken zijn onderdeel van het bijna failliete Amerikaanse General Motors (GM). De Duitse overheid wil Opel te hulp schieten, maar de vraag is of EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) kan instemmen met zulke staatssteun aan een bepaalde fabriek of sector.

President Nicolas Sarkozy van huidig EU-voorzitter Frankrijk zei vorige maand al dat de EU de eigen autosector moet steunen. Hij reageerde daarmee op Amerikaanse plannen om haar industrie 18 miljard euro (25 miljard dollar) te lenen voor het ontwerpen en produceren van milieuvriendelijker auto's.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel autofabrieken gaan in Duitsland een maand dicht in december,dus minder voorraden en veel vrije dagen met de kerst en oud en nieuw,zijn de werknemers ook weer niet blij mee

Of registreer je om te kunnen reageren.