Home

Achtergrond 215 x bekeken

Speelgoed van Sint nog te onveilig

Kinderen krijgen rond Sinterklaas en Kerstmis nog te veel onveilig speelgoed, vindt de Europese Consumentenbond.

Sommige speeltjes bevatten parfum waarvoor kinderen allergisch kunnen zijn. De bond wil ook een verdergaand verbod op gevaarlijke chemicaliën. "We zijn erg bezorgd. De veiligheid van speelgoed kan gewoon beter'', stelde onderdirecteur Willemien Bax van de Europese Consumentenbond BEUC, de overkoepelende organisatie van de Nederlandse Consumentenbond en zo'n veertig zusterbonden.

De Belgische bond Test-Aankoop meldde vrijdag dat tien van de 23 onderzochte speeltjes voor peuters niet veilig genoeg zijn. Een eetservies van het merk Berchet kan verstikkingsgevaar opleveren. Badspeelgoed van John Toy is giftig, volgens Test-Aankoop. Een badboekje van Haba is volgens de test giftig terwijl de kleine kinderen er ook nog in kunnen stikken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.