Home

Achtergrond 177 x bekeken

Sociale partners willen haast van kabinet

Werkgevers en werknemers vinden dat het kabinet te lang wacht om maatregelen te nemen in verband met de financiële crisis.

Zowel FNV als VNO-NCW vindt dat het kabinet snel moet komen met garanties voor kleine bedrijven.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius en Bernard Wientjes, voorman van VNO-NCW, zullen vrijdag in Den Haag tijdens een gezamenlijke persconferentie op snelle maatregelen aandringen. Het ergert beiden dat het kabinet bij urgente problemen voor zover die de banken raken zeer snel heeft gereageerd, maar het voor werkgevers en werknemers laat afweten.

Het gebeurt sporadisch dat organisaties van werknemers en werkgevers een gezamenlijke persconferentie geven. Minister Pieter-Hein Donner van Sociale Zaken denkt nog na of arbeidstijdverkorting een antwoord is op de crisis. Vakbonden en werkgevers zien dat als een mogelijkheid en hebben daarover geen grote meningsverschillen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.