Home

Achtergrond 162 x bekeken

Schoolfruitprogramma VS groeit naar 3 miljoen kinderen

Het nationale schoolfruitprogramma in de Verenigde Staten (VS) komt op stoom. Dit jaar komt het fruit en groente beschikbaar voor één miljoen kinderen, over drie jaar is dat 3 miljoen.

Het programma richt zich vooral op scholen met kinderen uit laag inkomensgezinnen en moet overgewicht tegengaan. Voor het programma is door de centrale overheid in de Farm Bill voorlopig circa 900 miljoen euro uitgetrokken voor een periode van tien jaar.

Het programma draait al zes jaar als proef, maar wordt nu snel opgevoerd tot een nationale schaal. Kinderen komen daardoor in aanraking met producten waar ze voorheen nooit van gehoord hadden. De EU wil 90 miljoen euro per jaar vrijmaken voor een schoolfruitproject voor 26 miljoen kinderen van zes tot tien jaar. Voor dit project bestaan geen inkomenscriteria van ouders van kinderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.