Home

Achtergrond 159 x bekeken

Schip met onbekende chemicaliën onderschept

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een Noorse tanker met aan boord een onbekend mengsel van chemicaliën tegengehouden.

Dat heeft de IVW donderdag bekendgemaakt. Het ging om twee mengsels met de bijtende stof mierenzuur als belangrijk bestanddeel. "Omdat het een mengsel betreft, zijn de eigenschappen niet bekend'', licht een woordvoerder van de inspectie toe. Het mengsel komt niet voor op de lijst van toegestane te vervoeren chemicaliën, die is samengesteld door de International Maritime Organization (IMO).

De lading was in Rotterdam geladen en moest daar op last van de inspectie ook weer van boord. Ook moesten de tanks worden schoongemaakt. De IVW komt jaarlijks vijf tot tien soortgelijke gevallen tegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.